Hva er søkemotoroptimalisering (SEO)?

I en stadig mer digital hverdag er det viktig for bedrifter å være godt representert på nettet. I dag kommer størsteparten av trafikk via en søkemotor som Google eller Bing. På mange måter blir ens suksess på nettet avgjort av hvor godt synlig man er i søkemotorene. Søkemotoroptimalisering, eller SEO (Search Engine Optimization) er et sett med teknikker for å forbedre nettsider og innhold slik at det blir mer synlig i en søkemotor.

Hvorfor SEO er viktig

Se for deg at du driver en bedrift og at dere ønsker å få flere kunder via nettet. Dersom det finnes mange andre konkurrerende bedrifter innen samme bransje er man nødt til å skille seg ut fra mengden og få en seogod plassering, eller rank, i søkemotorens resultater. Det sies at så mye som 75% av trafikken går til de tre første resultatene på Google eller Bing! Det er derfor viktig å være så høyt som mulig på første side. Havner man lengre ned på listen eller en annen side vil man få mindre besøkende. SEO er viktig for alle som ønsker å lykkes på nett.

Et par enkle SEO-triks

Søkemotoroptimalisering er et bredt tema med mange ulike teknikker. Det finnes bedrifter som spesialiserer seg på dette og kan hjelpe deg dersom du virkelig ønsker å lykkes i en tøff bransje.

Det finnes et par enkle triks du selv kan benytte deg av for å forbedre din nettside.

Første bud er å ha godt innhold på nettsiden din. Det er vanskelig å forutsi nøyaktig hvordan søkemotorene rangerer nettsider, men det finnes en bred enighet om at godt innhold er viktig. Søkemotorene ønsker å finne det beste innholdet til sine brukere og en nettside med lite tekst og innhold vil derfor anses som mindre verdifull. Bruk derfor tid på å skrive og oppdatere innhold på din nettside. Deretter er det viktig å undersøke hvilke nøkkelord som er sentrale og som blir søkt mest på i din bransje. Ved å bruke disse nøkkelordene i ditt innholdet, blir siden rangert som mer relevant i søkemotoren.