Hvilken PC trenger du?

For den vanlige forbrukeren av datamaskiner, kan det bli til at man kjøper mer enn man trenger og prisene blir fort høye. Da er det ikke slik at man nødvendigvis har kjøpt en dårlig datamaskin, men det er ofte slik at man har lagt ut mer enn det som er nødvendig. Spørsmålet er hva man bruker datamaskinen til:

Jeg bruker dcxdug_0wiautawvataen min til å se på kattebilder og chatte med venninner

Du trenger faktisk ingen drøy PC. Det du trenger er et nettbrett eller en transformer-book. Du trenger nemlig hverken en stor harddisk eller en voldsom prosessor for å gjøre enkle ting på nettet, som å sende e-poster, eller å føre noen videosamtaler med venner og kjente. Du burde kunne greie deg med et apparat til rundt kr. 2 000.

Jeg bruker dataen til å spille på odds og streame kamper!

Når man bruker dataen kun til å spille på nettcasino247.com, så trenger man ikke noen voldsom PC. Dette er ting som man kan gjøre fra nettbrett, eller fra mobilen, men om man skal se på video, og streame underholdning av forskjellige slag, så kan det lønne seg å ha en større skjerm, gjerne 17”, eller et grafikkort som gjør det mulig å plugge på en TV gjennom en HDMI-kabel. Da trenger man en laptop som er midt på treet, men man trenger ikke å gå over kr. 6 000.

Jeg liker å spille skytespill over nettet!

Den som skal spille spill med høy grafikk og raske vendinger over servere online, havner i den dyreste kategorien. Som regel er det billigere å kjøpe en desktop PC som gir mer ytelse for pengene. Om man er mye på farten kan man også kjøpe seg en laptop, men denne kan lett bli dyr. Men trenger en rask SSD harddisk, nye prosessorer, et godt grafikk-kort og så mye RAM som mulig. Billigste laptop ligger på rundt kr. 12 000.