Hvor mye må jeg betale for internett?

Da det utover nittitallet først ble mulig å koble seg til internett, var dette en dyr anledning. Det fantes mange forskjellige pakkeløsninger, og forbindelsene var som regel trege. Dertil var konsumentene ofte uvitende om hva de kjøpte, man kunne selge dem hva som helst til en ganske dyr penge. Brukerne av nettet var som regel andre, oftest barna til kjøperne, som måtte kjempe om hver enestshopping-onlinee Kilobite. Disse barna har i dag blitt voksne, mens internett som regel fortsatt oppfører seg som om det er i de sene tenårene*.

(*Hvis man tenker på hva det egentlig tilbyr av nyttige og unyttige ting, så er formatet fortsatt ganske uvettig brukt, i forhold til det egentlige potensialet i internettet. – En mulighet for å utdanne verden, blir brukt til å dele bilder av katter og hunder)

I dag er tilgang til nettet også blitt rimeligere enn noen gang tidligere, men der tilbys også noen dyre løsninger som kan være praktisk for noen, under spesielle omstendigheter. Om du skal ha en fast forbindelse hjemme, er det likevel ikke noen grunn til å velge en dyr løsning. De pakkene som tilbys fra selskapene for hjemmebruk i dag, er som regel noe som gir den enkle brukeren en komplett overkapasitet. Så lenge man spiller, eller laster ned mye, eller har barn som gjør dette, kan det være lurt å investere i den nest billigste DSL-forbindelsen, eller den nest-billigste pakka fra kabelleverandøren.

Alle andre, som kun streamer litt film fra Netflix, eller leser avisen, og betaler i banken, kan nøye seg med den billigste løsningen som en leverandør har å tilby. Kanskje må man da vente i ti minutter før filmen kan ses, men det er egentlig ikke verdens undergang.

Den eneste gangen det faktisk hjelper å velge den dyreste løsningen, er om man er avhengig av å bruke en nett-pinne i arbeidssammenheng, fordi man farter mye rundt. Da kan man heller slå til på en kvantumsrabatt, som gjør at nettet igjen er like dyrt som i 94.