Nettsider basert på WordPress

WordPress er en publiseringsløsning for nettsider og blogger. En publiseringsløsning er baksiden av en nettside. Her kan de som driver nettsiden skrive og publisere innhold til nettsiden, slik at vanlige besøkende kan se det. En publiseringsløsning som WordPress gjør det enkelt å oppdatere og vedlikeholde en nettside. Man trenger ikke å kjenne til noen kodespråk som HTML og CSS for å drive en nettside basert på WordPress.

Verdens mest populære publiseringsløsning

WordPress har de siste utviklet seg til å bli en av verdens aller mest populære publiseringsløsninger. Det startet som et blog-tjeneste, men utviklingen har gått mot en renere wordpress-973439_960_720publiseringsløsning. I dag estimeres det at omtrent 26% av alle nettsidene i verden bruker WordPress som publiseringsløsning. Det er flere grunner til at WordPress har blitt så populært. Først og fremst er WordPress i seg selv helt gratis å bruke.

Deretter har den store brukergruppen ført til en sterk fremvekst av nye brukere. Det finnes mange ressurser hvor man kan få hjelp og brukerstøtte til WordPress.

WordPress.com eller WordPress.org

Det finnes to ulike versjoner av WordPress. WordPress.com er en blogerplattform hvor alle som har lyst kan starte sin egen blog og publisere innhold på nettet. Med WordPress.com ligger din blog på WordPress’ egne servere og du vil få tildelt et domene du kan koble til blogen din. Du kan selv bestemme utseendet og design på blogen din ved å velge blant de medfølgende designene.

Den andre versjonen av WordPress finner man på WordPress.org. Denne versjonen kan man laste ned og sette opp på sin egen server. WordPress.org-versjonen gir langt større muligheter for tilpasning etter egne behov. Dette er den mest populære versjonen og står bak mange svært populære og store nettsider i verden. Når man kjører WordPress på sin egen server kan man selv designe nettsiden dersom man har grunnleggende kjennskap til kodespråkene HTML, CSS og PHP.